ادامه اعتراضات در ایران: فشار نیروهای امنیتی بر مسئولان مدارس؛ «دانش‌آموزان بازداشتی کم نیستند»

در ادامه اعتراضات در سراسر ایران و در حالیکه مقامات رسمی در ایران از ارائه آمار دقیقی از دانش‌آموزان بازداشت شده خودداری می‌کنند، روزنامه هم‌میهن چاپ تهران از فشار بر مسئولان مدارس خبر داد و همچنین می‌گوید که اطلاعات تعدادی از وکلا و بازداشت‌شدگانی که در روزهای اخیر آزاد شده‌اند نشان می‌دهد، «دانش‌آموزان بازداشتی کم نیستند.»

یک فعال اجتماعی که در زمینه نجات کودکان محکوم به اعدام فعالیت می‌کند و بارها به «کانون‌های اصلاح و تربیت» یا همان زندان کودکان زیر ۱۸ سال رفت و آمد دارد نسبت به «نامناسب بودن فضای» این مکان‌ها برای دانش‌آموزان معترض هشدار داده است.

در یک ماه گذشته که در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد،‌ سراسر ایران شاهد اعتراضات بود، نوجوانان نقش پررنگی داشتند.

با باز شدن مدارس دختران و پسران دانش‌آموز در فضای داخل مدارس و خیابان‌ها شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و برای آزادی سر دادند.

آتش زدن روسری‌ها و مقنعه ها و پایین کشیدن عکس رهبران جمهوری اسلامی از دیوار کلاس‌ها از جمله اقدامات اعتراضی دانش‌آموزان بود.

مدیر یک دبیرستان در اطراف تهران در توضیحی به روزنامه هم‌میهن از «بخشنامه‌ها» و برگزاری جلسات فوری خبر داده است.

او که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید که از آنها خواستند که استفاده از تلفن همراه بوسیله دانش‌آموزان «به شدت کنترل شود و میزان گشتن کیف بچه ها و بازرسی بدنی مورد توجه قرار گیرد.»

این منبع همچنین از تاکید بر استفاده از «نیروهای بسیج برای توضیح وضعیت فعلی با محوریت پدافند غیرعامل» خبر داد و گفت که دستور دادند که اگر احساس شود ممکن است برای عکس آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی «مشکلی پیش بیاید» عکس حذف شود.

او همچنین گفته که از آنها خواسته شده که «مدرسه کلاس به کلاس تعطیل شود.»

دانش‌آموزان بازداشتی «کم نیستند»؛‌هشدار یک فعال اجتماعی درباره وضعیت کانون‌های اصلاح و تربیت

مریم کیان‌ارثی، وکیل دادگستری در ایران که پیشتر در توییتر اعلام کرده بود که وکالت معترضان زندانی را بر عهده خواهد گرفت در گفتگو با این روزنامه از بازداشت «تعداد زیادی» از نوجوانان زیر ۱۸ سال در «کانون اصلاح و تربیت تهران» خبر داد و گفت که تعداد پسران خیلی بیشتر بوده است و «بسیاری از آنها بیش از ۱۰ روز است که در آنجا هستند.»

خانم کیان ارثی به نقل از همکارانش گفته که آنها وکالت ۱۵ نوجوان را در کانون اصلاح و تربیت بر عهده گرفتند.

در حالیکه ۳۰ روز از شروع اعتراضات جاری در ایران می‌گذرد، خانم کیان ارثی می‌گوید که یک دختر ۱۷ ساله از ۲۰ روز پیش در بازداشت و در کانون اصلاح و تربیت است.

مریم کیان ارثی می‌گوید خانواده ۶ دانش‌آموز از جمله خانواده نیکا شاکرمی برای پیگیری وضعیت فرزندان بازداشتی خود با او تماس گرفتند.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی از ارائه آمار دقیقی از دانش‌آموزان بازداشتی در اعتراضات اخیر خودداری کرده‌اند اما پیشتر یوسف نوری، وزیر آموزش و پروش ایران خبر دستگیری دانش‌آموزان در اتفاقات اخیر را تایید کرد.

او گفته بود که «نمی‌تواند آمار دقیق از تعدادشان بدهد» و افزود که «دانش‌آموزی در زندان ندارند و اگر مواردی هم بازداشت شده اند برای اصلاح و تربیت است و در مرکز روانشناسی‌اند و دوستان کارشناس کارشان را انجام می‌دهند تا بعد از اصلاح به محیط مدرسه برگردند.»

فعالان حقوق کودک در روزهای اخیر نسبت به این مساله ابراز نگرانی کردند و برخورد با دانش‌آموزان را خلاف کنوانسیون حقوق کودک خواندند.

از جمله فرخنده جبارزادگان، که در زمینه نجات کودکان محکوم به اعدام فعالیت می‌کند و از شرایط کانون اصلاح و تربیت باخبر است به روزنامه هم‌میهن گفت که «فضای کانون اصلاح و تربیت برای حضور این دانش‌آموزان اصلا مناسب نیست» و نوجوانان معترض بازداشت شده «نباید به این مکان منتقل شوند.»

انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران خواهان جلوگیری از هرگونه خشونت علیه دانش‌آموزان شد

انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان ایران هم اقدامات علیه دانش‌آموزان معترض در ایران را باعث «نگرانی در جامعه علمی و خانواده های ایرانی» دانست و «خواهان جلوگیری از اعمال هرگونه خشونت» و «آزادی هر چه سریع‌تر» دانش‌آموزان بازداشتی شد.

هیات مدیره این انجمن که از متخصصان روانپزشکی کودک و نوجوان ایران تشکیل شده،‌ از مسئولان وزارت آموزش و پرورش خواست درباره چگونگی دستگیری، نگهداری و سرنوشت دانش آ‌موزان بازداشتی «اطلاعات دقیق و شفاف» منتشر کنند.

این انجمن از اینکه اظهارات وزیر آموزش و پرورش «به نوعی سوء برداشت‌هایی در جامعه ایجاد می­‌کند»، که «دانش آموزان معترض یا بخوبی تربیت نشده ­اند و یا اینکه به مشکلات روانی مبتلا هستند» انتقاد کرد.

این انجمن می‌گوید: « اقدام اعتراضی در یک شرایط خاص اجتماعی» ارتباطی به مشکلات روانی ندارد.

در بیانیه این انجمن آمده که «طبق کنوانسیون جهانی حقوق کودک (که جمهوری اسلامی ایران از امضا کنندگان آن است) استفاده از خشونت اعم از فیزیکی و روانی علیه کودکان (افراد زیر ۱۸ سال) منع شده است.»

منتشرشده به‌دست mahdiyar

یک پناهنده سیاسی و عضو کانون حقوق بشر از آنجا که بازشناسی حرمت ذاتی آدمی و حقوق برابر و سلب ناپذیر تمامی اعضای خانواده ی بشری بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان است. از آنجا که بی اعتنایی و تحقیر حقوق انسان به انجام کارهای وحشیانه انجامیده به طوری که وجدان آدمی را در رنج افکنده است. از آنجا که پدید آمدن جهانی که در آن تمامی ابناء بشر از آزادی بیان و عقیده برخوردار باشند و به رهایی از هراس و نیازمندی رسند، به مثابه عالیترین آرزوی همگی انسانها اعلام شده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: