ماموران جنازه پدر رامین حسین پناهی را ‹شبانه برای دفن بردند’

در پی درگذشت محمد حسین پناهی، پدر رامین حسین پناهی زندانی کرد که شهریور ماه ۱۳۹۷ اعدام شده بود، خانواده او می گویند که ماموران اطلاعاتی پیکر او را برخلاف اراده آنها از بیمارستانی در سنندج برای دفن شبانه به روستای قروچای برده اند.

امجد برادر رامین حسین پناهی روز چهارشنبه از درگذشت پدرش خبر داد و ساعاتی بعد در توییتی نوشت: «فوری: لحظاتی پیش وزارت اطلاعات جنازه پدرم را از بیمارستان توحید سنندج ربودند و به قروچای زادگاهمان بردند و شبانه دارند دفن می‌کنند.»

او اضافه کرد: «یورش نیروها به خانواده ام، هم اکنون نیروهای اطلاعاتی به خانواده ام در گورستان قروچای حمله کردند.»

امجد حسین پناهی به بی بی سی گفت که مردم محل در برابر دفن شبانه پیکر پدرش مقاومت کردند و حتی برای ساعاتی به مسجد محل بردند.

او بعدا در توییتی توضیح داد که جمعیتی که پیکر را از ماموران گرفته بود آن را دفن کرد.

او می گوید که خانواده قصد داشتند صبح روز پنجشنبه مراسمی در سنندج برای محمد حسین پناهی برگزار کنند و بعد او را در روستای قروچای به خاک بسپارند. محمد حسین پناهی، معروف به خالومیرزا، ۸۲ سال داشت.

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

امجد حسین پناهی می گوید دستگاه های اطلاعاتی از آنها خواسته اند مراسم بزرگداشت برگزار نکنند و می افزاید که آنها از چنین بزرگداشتی با حضور شمار زیادی از مردم «وحشت داشتند».

او گفت این اقدام ماموران خلاف قوانین حقوق بشری و حتی قوانین جمهوری اسلامی است و تاکید می کند آنها همچنان مراسم را برگزار خواهند کرد.

آقای حسین پناهی دو روز پیشتر خبر داده بود که پدرش در سومین سالگرد اعدام برادرش «به دلیل تحمل فشارهای روانی پس از آن و پیگیری شبانه روزی برای گرفتن نشانی از محل دفن پیکر رامین از پا» افتاده و به بیمارستان منتقل شده است. او در بیمارستان توحید سنندج بستری بود.

رد شدن از پست Twitter, 2

پایان پست Twitter, 2

او روز چهارشنبه ابتدا در توییتی با انتشار عکسی از پدرش روی تخت بیمارستان درحالی که مادرش کنار او ایستاده نوشت: «آخرین دیدار دو عاشق! پدر درگذشت. پدرمان به دلیل تحمل فشارهای روانی بعد از اعدام رامین و جان باختن اشرف و نیشتمان و صباح نهایتا در سومین سالگرد اعدام رامین از پا افتاد، و متاسفانه امروز در بیمارستان توحید سنندج درگذشت.»

او اضافه کرد: «جمهوری اسلامی عامل مرگ پدر من و تمام پدر و مادرهای است که سالها در جلو زندان‌ها، در گورستان‌ها، در اداره های اطلاعات و … به دنبال خبر فرزندانشان هستند، بله ج.ا دردی جان‌فرسا و بی‌درمان به جان خانواده‌مان انداخت که با زبان قابل بازگو کردن نیست.»

رامین حسین پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی، سه زندانی کرد روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ – سپتامبر ۲۰۱۸ – اعدام شدند.

خانواده حسن پناهی هنوز بعد از سه سال از محل دفن رامین خبر ندارد و دولت محل دفن را به آنها اطلاع نداده است.

حکومت ایران در آن زمان گفت این سه شهروند به اتهام «عضویت در گروه تروریستی، درگیری مسلحانه و مشارکت در اقدام تروریستی» اعدام شده اند.

از راست به چپ زانیار مرادی، رامین حسین پناهی و لقمان مرادی
توضیح تصویر،از راست به چپ زانیار مرادی، رامین حسین پناهی و لقمان مرادی

این درحالی است که صدور حکم اعدام برای آنها با محکومیت کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شده بود و منابع رسمی بین‌المللی خواستار توقف اجرای آن شدند.

امجد حسین پناهی بعد از انتشار آن خبر به بی‌بی‌سی فارسی گفت که رامین از چند هفته پیش در اعتصاب غذا بوده و با دست شکسته و در حال اعتصاب غذای خشک اعدام شده است.

رامین حسین‌ پناهی به اتهام «بَغی و عضویت در حزب کومله» از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شد. بغی به معنی شورش مسلحانه علیه حکومت اسلامی است. آقای حسین‌پناهی اتهامات مطرح شده را رد کرده بود.

دو نفر دیگری که همزمان با رامین حسین پناهی اعدام شدند زانیار مرادی و پسرعموی او، لقمان مرادی بودند.

لقمان و زانیار مرادی از سوی دادگاه انقلاب تهران به اتهام «محاربه از طریق اقدام علیه امنیت ملی، عضویت در حزب کومله و ترور پسر امام جمعه مریوان» به اعدام محکوم شده بودند.

آنها اتهام ها علیه خود را رد کرده و پنج سال پیش از اعدام درنامه‌ای سرگشاده از داخل زندان اعلام کردند که اعترافات آنان زیر شکنجه گرفته شد و بازجویان آنها را تهدید به «تجاوز جنسی» کرده‌ بودند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، و همچنین گزارشگر ویژه اعدام های غیرقانونی این سازمان، از مقام های ایرانی خواسته بودند اجرای حکم این سه زندانی را متوقف و حکم اعدام آنها را لغو کنند.

منتشرشده به‌دست mahdiyar

یک پناهنده سیاسی و عضو کانون حقوق بشر از آنجا که بازشناسی حرمت ذاتی آدمی و حقوق برابر و سلب ناپذیر تمامی اعضای خانواده ی بشری بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان است. از آنجا که بی اعتنایی و تحقیر حقوق انسان به انجام کارهای وحشیانه انجامیده به طوری که وجدان آدمی را در رنج افکنده است. از آنجا که پدید آمدن جهانی که در آن تمامی ابناء بشر از آزادی بیان و عقیده برخوردار باشند و به رهایی از هراس و نیازمندی رسند، به مثابه عالیترین آرزوی همگی انسانها اعلام شده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: