طرح عدم پخش اعترافات از تلویزیون در مجلس ایران بررسی می‌شود

به گفته علی‌اصغر یوسف نژاد، عضو هیات رئیسه مجلس ایران، گروهی از نمایندگان طرحی برای «ممنوعیت پخش اعترافات از صدا و سیما و سایر رسانه‌های گروهی» ارائه کرده‌اند.

این طرح که «ضبط و پخش» اعترافات دستگیرشدگان را «ممنوع» می‌کند، باید در کمیسیون‌های مرتبط مجلس بررسی شود و در صورت تصویب در کمیسیون، به صحن علنی مجلس خواهد رفت.

پخش مصاحبه مازیار ابراهیمی از متهمان پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای از بی‌بی‌سی فارسی که در آن گفت اعترافات پخش شده از او در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، همگی تحت فشار و شکنجه بوده و واقعیت نداشته، واکنش‌های زیادی را در مجلس و دولت و دیگر نهادهای حکومتی ایران برانگیخت.

در جریان همین واکنش‌ها برخی نمایندگان مجلس از تلاش‌شان برای تهیه این طرح و ارائه آن به مجلس خبر دادند.

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس کمی بیش از یکماه پیش (۳۰ سپتامبر) با انتشار جزییاتی از این طرح در صفحه توییتر و کانال تلگرام خودش نوشت که این طرح مربوط به «اتهامات سیاسی و امنیتی» مانند «مستند دروغین کلوپ ترور» است.

آقای صادقی توضیح داده بود که «این طرح مربوط به اعترافات متهمان در مرحله بازجویی، یعنی پیش از مرحله دادگاه است و موضوع آن نوعا اتهامات سیاسی و امنیتی است.»

وی نوشته بود: «مانند مستند ‹کلوپ ترور ‹ درباره اعترافات متهمان ترورهای هسته‌ای که در تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد و اخیرا معلوم شد که آن متهمان بی‌گناه بوده‌اند و آن اعترافات (ظاهرا جز یک مورد) همه دروغ بوده است.»

در متن این طرح که آقای صادقی منتشر کرده آمده است: «ضبط اعترافات اشخاص و پخش آن از صدا و سیمای جمهوری اسلامی و دیگر رسانه‌های گروهی در هر مرحله از مراحل تعقیب و تحقیقات مقدماتی ممنوع است و مرتکب اعم از تهیه‌کننده و پخش‌کننده علاوه بر الزام به اعاده حیثیت از متهم به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم خواهد شد.»

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

«در صورتی که عمل ضبط یا پخش توسط یا به دستور مقامات یا ماموران وابسته به نهادها و دستگاه‌های حکومتی انجام شده باشد مقام یا مامور مذکور علاوه بر مجازات فوق به انفصال از خدمت و محرومیت از یک تا ۵ سال از مشاغل حکومتی محکوم خواهد شد.»

در مقدمه طرح نیز با استناد به اصل ۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی، بر «رعایت حرمت و حیثیت» متهمان نوشته شده: «متأسفانه گاه دیده می‌شود که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مبادرت به پخش اعترافات اشخاصی می‌کنند که در مظان اتهام و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند که چه بسا پس از تحقیقات بیشتر و رسیدگی قضایی بی‌گناهی آنها ثابت شود.»

توضیح ویدئو،سکوت قوه قضاییه ایران در برابر ابهام‌های پرونده مازیار ابراهیمی

مازیار ابراهیمی یکی از این متهمان پرونده ترور کارکنان پروژه اتمی ایران در مردادماه سال ۹۱ و در مستند تلویزیونی به نام «کلوپ ترور» که از تلویزیون دولتی ایران پخش شد، به مشارکت در این «ترورها» با همکاری دستگاه‌های امنیتی اسرائیل «اعتراف» کرده بود.

آقای ابراهیمی که مرداد ۹۳ از زندان آزاد شد، پس از رفتن به آلمان در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی فارسی گفت که اعتراف‌هایش، داستان‌های ساختگی ماموران اطلاعاتی و امنیتی ایران بوده که او تحت فشار و شکنجه مجبور به تکرار آنها شده است.

پخش اعتراف افراد علیه خود و دیگری یکی از روش های رایج در جمهوری اسلامی ایران است. این کار موافقان و مخالفان جدی در میان سیاستمداران این کشور دارد.

اخیرا و پس از دستگیری روح‌الله زم نیز اعترافات وی در چندین نوبت از صداوسیما جمهوری اسلامی پخش شد.

منتشرشده به‌دست mahdiyar

یک پناهنده سیاسی و عضو کانون حقوق بشر از آنجا که بازشناسی حرمت ذاتی آدمی و حقوق برابر و سلب ناپذیر تمامی اعضای خانواده ی بشری بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان است. از آنجا که بی اعتنایی و تحقیر حقوق انسان به انجام کارهای وحشیانه انجامیده به طوری که وجدان آدمی را در رنج افکنده است. از آنجا که پدید آمدن جهانی که در آن تمامی ابناء بشر از آزادی بیان و عقیده برخوردار باشند و به رهایی از هراس و نیازمندی رسند، به مثابه عالیترین آرزوی همگی انسانها اعلام شده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: