لازم است یادآوری کنم که جنبش اجتماعی برخاسته از متن جامعه، چهل ماه است شکل گرفته، درست از دی ماه ۹۶.
این جنبش، در دل خود، از دختران خیابان انقلاب تا افکاریها را داشته و آبان ۹۸ یک نقطه عطف مهم آن بوده.
اینکه فراگیرترین جنبش اجتماعی ایران، امروز در ادامه مسیر خود به تصمیم رای ندادن رسیده هم بخشی از مسیری است که در دیماه ۹۶ آغاز شده و دیگر برای «نه» گفتن به وضع موجود، بازی موش و گربه با صندوقهای رای و رای دادن به فلانی از لج دیگری را به سخره گرفته.
اگر ادعای حمایت از جنبشها را داریم و میخواهیم در کنار این مردم (دقیقا در کنارشان، نه در نقش پیشرو و رهبر و نه در مقابلشان) بایستیم، امروز یک کار را «نباید» بکنیم و یک کار را «باید» بکنیم:
▫️«نباید» این جنبش را با تعابیری همچون کور و بیهدف و بیسرانجام نامیدن، یا فروکاستنش به مطالبات معیشتی، یا تحقیر و تقلیل و تمسخر آن و یا مهمتر از همه با تجزیه آن به گروههای کوچک و چسباندن هر شعار این جنبش به یک طیف و جدا کردن اجزای جنبش از یکدیگر، از کار بیندازیم.
▫️ «باید» کمک کنیم تا دست جریانهای طماعی که با اعلام کاندیداتوری به قصد رد صلاحیت شدن، میخواهند میوه این درخت را بچینند و در کیسه خود بریزند، کوتاه شود.
یعنی باید در کنار این مردم بمانیم و فردای انتخابات که ماشین پروپاگاندا میخواهد رای ندادن مردم را به رد صلاحیت امثال تاجزاده و احمدینژاد نسبت دهد، به همه بگوییم که این رای ندادن در ادامه دی و آبان است و این جنبش توانسته در چهل ماه، بدون رسانه و بدون حمایت گروههای سیاسی، روی دست مردم و با قیمت خون و جان آنها، صدای خود را اینگونه بلند کند.
دوستان گفتند، جنبش اجتماعی قرار نیست از مریخ بیاید و باید در همین جامعه شکل بگیرد و در عجبم که چرا با وجود اینهمه بروز و ظهور این جنبش، آن را نادیده میگیرند و همچنان منتظر شکلگیری یک جنبش اجتماعی هستند.
کسانی که این جنبش را با وجود فراگیری و گستردگی و نوع سرکوبش توسط حاکمیت، با هزار و یک دلیل نادیده میگیرند یا این مردم را کرکس و اغتشاشگر مینامند، اعتراضات سالهای ۸۸ تا ۹۸ را با فراگیری بسیار محدودتر از این جنبش، همواره بزرگ میشمارند.
تنها نتیجهای که میتوان از این برخورد دوگانه گرفت، این است که عدهای تا خودشان پیشرو حرکتی نباشند، آن را تخطئه یا تحقیر میکنند.
اگر چنین نیست و واقعا دغدغه جنبش اجتماعی را دارید، ایستادن کنار مردم و استفاده از ظرفیتهای مان برای حمایت از مردم و رساندن صدای آنها، وظیفه امروز ماست.