تداوم بازداشت و بلاتکلیفی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ناهید تقوی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

 ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت ۱۴۷ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود. با وجود پیگیری روزهای اخیر خانواده خانم تقوی، دادستان و کارشناس پرونده با کارشکنی و بهانه تراشی انتقال وی به بند عمومی را منوط به تصمیم آن دیگری می دانند. مریم کلارن، دختر خانم تقوی می گوید که مادر ۶۶ ساله اش از زمان بازداشت تاکنون طی ۸۰ جلسه و معادل ۱۰۰۰ ساعت تحت بازجویی قرار گرفته است.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت ۱۴۷ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود.
مریم کلارن دختر خانم تقوی با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی مجدد از وضعیت سلامتی مادرش گفته است “هفته هاست که مادرم خواستار منتقل شدن از بند ۲ الف به بند زنان است. به گفته مادرم او طی ۸۰ جلسه معادل ۱۰۰۰ ساعت، مورد بازجویی قرار گرفته است، این موضوع برابر با شکنجه روحی و روانی است”.
در پی مراجعه خانواده خانم تقوی در تاریخ ۱۷ اسفندماه به دفتر دادستانی، از ورود آنها به دفتر ممانعت به عمل آمده و به آن ها گفته شده است “کارشناس پرونده ناهید تقوی این تصمیم را می گیرد و کارشناس پرونده انتقال او را رد کرده است”. این درحالیست که ساعاتی بعد ناهید تقوی طی یک تماس تلفنی به خانواده خود خبر داده است که به گفته کارشناس پرونده، دادستان این تصمیم را می گیرد و دادستان انتقال او را رد کرده است.
خانواده خانم تقوی پیشتر در تاریخ ۴ اسفندماه موفق به ملاقات کابینی با این شهروند دو تابعیتی شدند. به گفته مریم کلارن، خانم تقوی در جریان این ملاقات که با حضور نیروهای امنیتی صورت گرفته، نارضایتی خود را از تداوم بازداشت در سلول انفرادی اعلام کرده و گفته است که درخواست انتقال به بند زنان را داده است.
خانم تقوی در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه در تماسی تلفنی با خانواده خود از تداوم بازجویی‌ها خبر داده بود. این امر در حالی است که نیروهای امنیتی پیشتر بارها وعده آزادی وی با تودیع قرار را داده بودند.
قاضی حاجی مرادی پیشتر نیز در مراجعه خانواده این شهروند به دادسرا به آنها گفته بود که تنها وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه اجازه دسترسی به این پرونده را دارند. وی همچنین افزوده بود که پرونده خانم تقوی تا زمانی که «او اتهامات خود را قبول نکند، به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد.»
هرانا نخستین‌بار در تاریخ ۲۸ مهرماه طی گزارشی از بازداشت خانم تقوی در منزل خود در تهران توسط نیروهای امنیتی در جمعه شب مورخ ۲۵ مهرماه ۹۹ خبر داد و گفت که ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی او ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، پاسپورت‌ها و کتاب‌های وی را ضبط کرده و با خود بردند.
پس از آنکه برادران خانم تقوی از بازداشت خواهرشان مطلع می‌شود به زندان اوین مراجعه کردند و داروهای فشار خون او را نیز همراه خود بردند. در آنجا به آنها گفتند که ناهید تقوی در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و دلیل بازداشت وی را نیز “مسائل امنیتی” عنوان کردند و گفتند او فعلا نمی‌تواند وکیل داشته باشد.»
تا زمان تنظیم این گزارش کماکان از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.
ناهید نقوی، شهروند ۶۶ ساله دو تابعیتی ایرانی-آلمانی و مهندس معمار بازنشسته است. خانم تقوی در سال ۱۳۸۲ همراه با خانواده خود از ایران به آلمان مهاجرت کرد و طی ۱۵ سال اخیر بین ایران و آلمان در رفت‌وآمد بوده است.

منتشرشده به‌دست mahdiyar

یک پناهنده سیاسی و عضو کانون حقوق بشر از آنجا که بازشناسی حرمت ذاتی آدمی و حقوق برابر و سلب ناپذیر تمامی اعضای خانواده ی بشری بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان است. از آنجا که بی اعتنایی و تحقیر حقوق انسان به انجام کارهای وحشیانه انجامیده به طوری که وجدان آدمی را در رنج افکنده است. از آنجا که پدید آمدن جهانی که در آن تمامی ابناء بشر از آزادی بیان و عقیده برخوردار باشند و به رهایی از هراس و نیازمندی رسند، به مثابه عالیترین آرزوی همگی انسانها اعلام شده است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: